Slamienky sú tekuté zlato, a preto skúšam Olival

Milé žienky,

inšpirácia k Vianociam, možno potešenie maminky, možno obdarovanie samej seba. Dala som sa na niekoľkotýždňové testovanie kozmetiky Olival. Chorvátskej kozmetiky, ktorá hojne využíva slamienku. Slamienky sú „tekuté zlato“ Olival. Tak sa im hovorí. A vy môžete mať dobrý tip na darček.

slamienky sú tekuté zlato, Olival

Tekuté zlato mi rastie v záhrade a prišla som na to až posledné leto…
asi som sa mala takto dostať ku kozmetike Olival

Možno nevidíte úplný súvis. V lete som odfotila rozkvitnutý krík a hodila to do storky na Instagrame. Otázka znela, čo tak pekné a voňavé máme za domom?  Mal zlatožlté kvety a korenistú vôňu. Jedna z vás mi napísala, že ide o taliansku slamienku, ktorá rastie i v Chorvátsku a práve odtiaľ sme si tento kríček resp. jeho malý výrastok zobrali. Talianska slamienka má výrazné anti-age účinky. Odstraňuje stopy starnutia, regeneruje pokožku a slamienkovému oleju sa naozaj hovorí „tekuté zlato“. Tu niekde vznikol ten plán s Olivalom.

slamienky sú tekuté zlato Olival zlatý olej

Olival je chorvátska kozmetika, ktorá vznikla pred 25 rokmi. Ako to už býva, začiatky sa odohrali v pivnici rodinného domu. Cieľom bolo vytvoriť kozmetiku za prijateľné ceny. Stálicou Olival kozmetiky je práve slamienkový rad, ktorý má prestížne ocenenie Natrue, čo je jeden z najprísnejších kontrolných mechanizmov pre výrobcov prírodnej kozmetiky. Tento certifikát sa udeľuje iba na 2 roky, potom sa musí vykonať opätovná kontrola. Neobsahuje syntetické farbivá, vône, ropné produkty ani silikónové oleje. Netestovanie na zvieratách je samozrejmosťou.

Prečo by si mala skúsiť OLIVAL?
Slamienky sú „tekuté zlato“ Olival kozmetiky a teda zaujímavou ingredienciou 

Ak si fanynkou prírodnej kozmetiky, a dávaš prednosť produktom, ktoré sú stabilizované bezpečným spôsobom, ale pritom chceš skúsiť i trendové výrobky, s ktorými sa často stretneš v iných populárnych kozmetikách. (peptidové sérum, vitamín C, enzymatický píling a pod.) Ak miluješ oleje, a nemôžeš odolať ich používaniu nielen na pleť, ale i na telo. Trblietky sú len čerešničkou na torte. Ak si zástanca toho, že kvalitná  a účinná kozmetika nemusí stáť horibilné sumy.

Na testovanie kozmetiky Olival som si dala približne 6-8 týždňov. To je doba, za ktorú už môžem niečo vypovedať. Okrem prvotných pocitov mať i nejaké výsledky. Budem prechádzať od čistenia cez starostlivosť ku telovým produktom a k môjmu milovanému CC krémiku. Kiežby začali robiť i dekoratívku.:)

slamienky sú tekuté zlato, čistiaca línia Olival

Slamienky sú tekuté zlato Olival kozmetiky, a začínajú už v čistiacej línii

Pri odličovaní očí som skúsila Slamienkovú micelárnu vodu a tiež druhý typ v dvojfázovom prevedení. Táto druhá obsahuje i slamienkový olej. Makeup z očí odstraňuje pomerne rýchlo. Nemám pocit pnutia, čo je pre mňa dôležité. Veľmi zaujímavá skutočnosť sú „micely“. Tieto bublinky, ktoré doslova požierajú nečistoty sú vo väčšine miceláriek v nemilosti tak trochu i kvôli tomu, že mnohé žienky si ich z tváre neumyjú.

V Olivale som sa prvý krát stretla s novinkou v podobe PRÍRODNÝCH MICELOV. Sú získané z kokosového oleja, palmojadrového oleja a glukózy. Okrem toho obsahuje slamienkový olej, ktorý pleť regeneruje.

Väčšinou používam na čistenie prístroj LumiSpa. Lenže niekedy nemám tie dve minútky a je to väčšinou ráno, keď siahnem po MICELÁRNEJ PENE. Na výber je ešte gél, no mne vyhovuje toto pumpičkové balenie.

Nevybrala som si žiadne tonikum, ale rovno dve séra z ich rady PROFESSIONAL. Pretože som počula, že ich peptidové profesionálne séra, ženy v Chorvátsku míňajú na litre. Tak prečo nie? Už mám pleť hodnú poriadnej kozmetiky a poriadnych sér. Prvé sérum, o ktorom vám poviem je PEPTIDOVÉ SÉRUM P.

rada Professional Olival

ČO SÚ TO „PEPTIDY“?

MOJA RANNÁ SÉROVÁ RUTINA

PEPTIDY = skupina aminokyselín, ktoré sú súčasťou proteínov. A tie majú na starosti akoby celú štruktúru pleti. Takže po používaní takéhto séra očakávate absolútne zlepšenie štruktúry pokožky. Zjemnenie, spevnenie, presne ako, keď staviate dom. Tiež sa využívajú tehly, malta, alebo iné spojivo. Takto je to i v pleti. Lenže vekom to ubúda, starne, stráca elasticitu. Výskum preukázal, že peptidy okrem toho, že sú schopné stimulovať vlastnú produkciu kolagénu, posilňujú i ostatné proteíny v pokožke, ako sú elastín a keratín.

A teraz dôležitá info. Medzi najúčinnejšie peptidy patrí Matrixyl 3000 a Matrixyl Synthe´6.

Matrixyl 3000  zmierňuje hĺbku vrások a ovplyvňuje štruktúru pleti, aby bola jemnejšia. Matrixyl Synthe´6 stimuluje produkciu vlastného kolagénu aj do hĺbky. Podporuje produkciu kyseliny hyalurónovej. V podstate môžete s ním začať kľudne od 30-tky, v prípade nejakej genetickej predíspozície, aj skôr.

(Ja som už vyskúšala známe peptidové sérum od The Ordinary s Matrixylom 3000. Všimla som si po pár týždňoch veľmi jemné zlepšenie, ale bol to len čistý matrixyl 3000.)

Teším sa, že toto zloženie je účinnejšie. A navyše, séra z kozmetiky Olival neobsahujú spornejšie konzervačné látky.

A toto je tiež skvelá správa.

rada Professional Olival

MOJA VEČERNÁ SÉROVÁ RUTINA

Na večer som si zvolila VITAMÍNOVÉ SÉRUM R2. 

Je to veľmi zaujímavá kombinácia antioxidantov, veľmi jednoducho povedané. Jeho pôsobenie je žiadúce najmä v noci, aj kvôli tomu, že je do séra pridaný retinol, o ktorom je dobre známe, že je bezpečnejšie z hľadiska UV žiarenia, používanie vo večernej rutine. Retinol (vitamín A) pôsobí protizápalovo, pôsobí na zjemnenie vrások, hyperpigmentácií a tiež proti akné.

Druhou veľmi významnou zložkou, je Resveratrol. Toto je veľmi známy a populárny bioflavonoid, čiže antioxidant, ktorý sa nachádza v množstve ovocia. Dokonca sa mu pripisujú zjasňujúcejšie účinky ako vitamínu C. Prakticky je veľmi dôležitý pri vstrebávaní vitamínu C. Samotný Resveratrol má posilňujúci účinok na cievy, znižuje výskyt alergií, chráni pokožku pred pôsobením plesní, čo je významné pri problémoch s akné. Dvojica RETINOL a RESVERATROL je perfektné kombo, keď potrebujete riešiť množstvo vecí, ktoré vás trápia.

Zhrňme si účinok oboch sér 

  • zjemňuje celú štruktúru pleti (hladká, súvislá, jemná, ak nenosíte makeup, pleť sa stáva skutočne krajšou aj bez makeupu)
  • rozjasňuje a znižuje výskyt pigmentových škvŕn
  • zjemňuje vrásky a spevňuje pleť
  • zápaly a produkty spôsobené akné sa lepšie hoja

rada Professional Olival Mikroexfoliant

MIKROEXFOLIANT

Toto musíte každá mať!!! Must have produkt každej ženy. Pretože píling potrebujeme všetky, a pretože je tak jemný a účinný zároveň. Absolútne trendová, ale funkčná záležitosť. Prišiel v závere testovania ako novinka, a ja som nesmierne rada, že ešte bola šanca skúsiť ho. Keďže je to píling, vidíte a cítite to hneď. Obsahuje 1% kyselinu salicylovú, ricínové kapsule, biotín a alantoín. Čistí pokožku, cítiteľne zjemňuje pleť, a po použití je vážne vidieť rozdiel. Doporučuje sa používať 3x do týždňa.

Je to prášok, ktorý sa zmieša s vodou na pleti a spôsobí pastu. Pleť sa prstami a touto pastou masíruje a po 2-3 minútach opláchnete vodou. Mikroexfoliant nesmie chýbať vo vašej kúpeľni, takže povinne objednať dámy. Cez link sa dostanete do eshopu.

OSOBNÁ SKÚSENOSŤ

Zo začiatku som bola mierne skeptická, najmä musela som obrniť trpezlivosťou. Pretože výsledok je skutočne viditeľný minimálne po 4 týždňoch. Tento článok by vôbec nebol vznikol, ak by som s Olival kozmetikou nebola spokojná. Keď som išla do tejto spolupráce, dohoda bola, výstup či už v podobe videa alebo článku bude len vtedy ak budete spokojná. Nebála som sa zlej reakcie, prečo aj. Olival je prírodná kozmetika, a  s týmto typom kozmetík mám v posledných rokoch bohatú skúsenosť. Navyše moja pleť nie je citlivá, a dobre reagujem na množstvo vecí. Otestovala som cca 20 produktov a len možno okrem jedného jediného sa môžem vyjadriť ku všetkým používaným.

Je úplne zbytočné písať , o ktorý produkt ide, pretože ja som ja a vy ste vy. Je iné, keď bojujete so známkami starnutia v 30 alebo 40. A iné, ak riešite naprosto rozdielne veci, alebo len hydratáciu. Preto vo svojich článkoch nikdy nehaním ani len makeupy, pretože opäť to čo nepasuje mne, môže pasovať vám. Málokedy sa dá o niečom povedať, že je to úplne zlé. Je to ako s rôznymi typmi čokolád. Niekomu chutí biela a niekomu horká. Ja však preferujem mliečnu:).

rada Professional vitamínové sérum C

Po oboch sérach idem použiť denný alebo nočný krém, Pár krát do týždňa si doprajem slamienkový zlatý olej.

Oceňujem, že oba moje krémy sú v pumpičkovej forme. Je to hygienické, takýmto spôsobom sa tam nedostáva vzduch. SLAMIENKOVÝ HYDRATAČNÝ KRÉM a tiež jeho nočná varianta NOČNÝ SLAMIENKOVÝ KRÉM má kvôli slamienke tie svoje jedinečné vlastnosti, ktoré sú už určite anti-age. Ak by ste sa ma spýtali, kde sa asi vekovo pohybujeme, tak by som povedala toto: „ak budeš používať ľahké anti-age veci už teraz, o 10 rokov to naozaj oceníš.“ Nie, nepríde mi, že je táto rada vyslovene pre zrelú pleť. Skôr môžeme začať niečo po 30 až 35-tke. A najmä ak cítitie určité pleťové nedostatky.

Slamienky sú tekuté zlato Olival, ZLATÝ OLEJ ZO SLAMIENOK je jeden z bonbónikov značky 

Moja zmiešaná pleť sa s ním skamarátila behom 2 dní. Naschvál píšem o dvoch dňoch, pretože v ten prvý moment mi na pleti zostával mastný pocit. Používam ho pár týždňov a môžem povedať, že je to viac suchý typ oleja. Je to príjemné, voňavé a mám po ňom veľmi dobrý pocit vyživenia. Používam len ho večer a striedam s nočným krémom. Obsahuje 7 úžasných olejov. (marhuľový, argánový, slamienkový, jojóbový, ružový…) Je to jeden z tých top produktov značky Olival. Ak ste na oleje, tak si ho zadovážte, proste si ho zaľúbite. Ale doporučujem, aj niečo na prestriedanie. Napríklad krém s vitamínom C, alebo nočný slamienkový krém.

Aj keď mi tieto nasledujúce vecičky prišli až takmer v závere testovania, musím vám ich predstaviť:

VITAMÍNOVÉ SÉRUM C 

Pôvodne som ho vôbec nechcela testovať, pretože mám pripravené céčka do článku, len sa k tomu zatiaľ neviem dostať. Ale dostalo sa ku mne v sete aj s céčkovým krémom a jadeitovým valčekom. Vitamínové sérum C obsahuje stabilizované 10% céčko, kyselinu hyalurónovú a aloe. Je to príjemné, bezvôňové sérum, a pokiaľ chcete pleti dodať jas alebo bojovať proti pigmentáciám, tak presne na to, ho budete potrebovať.

Ten jadeitový valček to je taký malý bonus ku dennej rutine. Vedú sa diskusie či táto vecička naozaj funguje. V každom prípade je to veľmi príjemné. Samotný jadeit ako kameň je veľmi chladný a taká masáž tváre touto vecičkou, ktorá je z jednej strany široká a z druhej strany užšia na okolie očí, môže podporiť lymfu alebo znižovať opuchy. Minimálne je to fotogenické, ale poznám viac žien, ktoré to používajú pravidelne a jednoducho asi vedia prečo. Ako darček je to zaujímavé a je to v sete spolu s céčkovým sérom a krémom.

slamienky sú tekuté zlato Olival, CC krém so slamienkovým olejom

Makeupová lahôdka

Jediná makeupová vec, ktorú tu spomeniem je CC krém, ktorý ma v dobrom neskutočne prekvapil. Moja farba je Medium, a tú vám skutočne odporúčam. Pretože je to taký odtieň akurát. Moja pleť je stredne olivová a tento odtieň ju zľahka prejasňuje. Slamienky sú tekuté zlato a tento olej je aj v CC kréme. Ak máte dni, cez ktoré svoj klasický makeup nechávate v šuflíku, tak toto je skvelá voľba. Odkedy som kvázi na materskej (čiže nežijem aktívnym pracovným životom), čoraz častejšie siaham po BB a CC krémoch. Sú pre mňa veľmi rýchlou rannou alternatívou. A to doslova len natlačím do dlane akoby krém, a votriem do pleti. Olival CC krém so slamienkovým olejom má slušnú kryciu schopnosť, obsahuje okrem slamienkového oleja, vitamín H čiže biotín, dosť nevyhnutný vitamín pre kožu.

slamienky sú tekuté zlato Olival CC krém

Ako mám vtlačiť do jedného článku celé testovanie Olival kozmetiky?

čítanie prosím ďalej…

Viete, keď som sa pustila do používania tejto kozmetiky, nečakala som nejaké veľké zázraky. Avšak každým dňom sa mi páčila viac a viac. Blížia sa Vianoce, nie každý má stovky eur na darčeky. Olival je úplne prístupné riešenie pre rôzne vekové kategórie. Navyše naskladnili kazety a to sa už naozaj oplatí.

Ak ma sledujete na Instagrame, chystám tam veľkú live na túto tému. Celá lajfka bude samozrejme zostrihaná a nahratá na Igtv. 

SÚ SLAMIENKY TEKUTÉ ZLATO I V TELOVEJ KOZMETIKE?

Začnem od tých najatraktívnejších produktov. SUCHÉ OLEJE. Olival má tri telové suché oleje. Klasický suchý olej, ktorý obsahuje 5 vzácnych olejov (mandľový, jojóbový, lieskový orech, makadamový a olej z ruží). Klasický netrblietavý Magický suchý olej je použiteľný na rôzne časti tela. Vôbec to nie je len o pokožke na tele. Je to multifunkčný typ oleja, ktorý je v dnešnej dobe mimoriadne populárny, nielen pre zloženie, ale pre dobrý pocit a zmyselnú vôňu.

slamienky sú tekuté zlato, Olival zlatý magický olej

Môj názor je, že je nutné vlastniť oba. Nech máte na výber. Ťažko sa medzi nimi rozhodnúť. Avšak ak idete na dovolenku, či na párty, alebo máte len nahý dekolt či ramená, vždy si dajte „Magický zlatý olej“.

krištáľovým suchým olejom som sa prvý krát stretla práve v Olivale. Málokto totiž urobí olej so striebristým nádychom. Na tele zostávajú len jemné trblietky, ale tá vôňa..moje drahé, tá je omamná. Čosi medzi korením a púdrom. Zaujímavá, jemne zmyselná.

Viete kam všade s olejmi? Slamienky sú tekuté zlato Olival kozmetiky, obávam sa, že toto budete chcieť:)
  • pleť
  • vlasy – výživa suchých končekov, alebo celé vlasy na dovolenke
  • pokožka na tele

Môžete skúsiť oleje votrieť ešte do vlhkej pokožky. Niekto preferuje viac tento spôsob.

slamienky sú tekuté zlato, Olival, magický suchý olej

SLAMIENKOVÁ OLEJOVÁ EMULZIA NA TELO

Veľmi bohatá slamienková emulzia, v ktorej je skutočne cítiť prítomnosť oleja. Odporúča sa na veľmi suchú alebo zrelú pokožku. Má decentnú vôňu a trošku ťažšie sa rozotiera, hoci opäť treba skúsiť na vlhké telo. No pocitovo a účinkami je cítiť, že ak trpíte na naozaj veľmi suchú kožu, skúste ju. Dlhodobo zostáva na koži film, ktorý pokožku chráni a vyživuje. Striedam ju s olejmi podľa chuti.

PRÍRODNÝ DEO KRÉM S RAKYTNÍKOM A POMARANČOM

Môj prvý deodorant v kréme. A niekoľký v poradí bez alumíniových solí. Či funguje? Začala som ho používať až v zime, hneď ako som ukončila predošlé testovanie. Mne funguje, som zvedavá ako to bude v lete. Potenie je úplne normálne. No, ten zápach nie je príjemný a u niektorých ľudí až neznesiteľný. Preto deodorant bez hlinníka dokáže potlačiť zápach, no menej už potenie, ktoré je v podstate i nevyhnutné. Tento typ vonia po pomarančoch a to mám rada rovnako pri vôňach tak i telovke. Nemám mu čo vytknúť. Vyskúšajte a vytvorte si sami úsudok.

telová kozmetika Olival

V katalógu som našla aj liečivý gél s obsahom čertovho pazúra. Aby som vás uviedla do problematiky. Dlhodobo riešim bolestivé kríže, rameno a ďalšie veci, ktoré prišli ruka v ruke s dvoma tehotenstvami po sebe. Samozrejme robota, kde líčite a neustále máte jednu ruku vo vzduchu a namáhanú krčnú chrbticu, tomu celkovo nepomohla. Ja i môj muž chodíme k ortopédovi a môj manžel na jeho doporučenie berie výživový doplnok s obsahom tohto čertovho pazúra. Tie tabletky mu veľmi pomáhajú, a preto som hneď siahla po géli. Totiž „čertov pazúr“ je extrakt z koreňu púštnej rastliny, ktorú volajú čertov pazúr. Pomáha pri zlej mobilite kĺbov a svalov.

Mrzí ma, že som svoj nechala u svokrovcov. Chcela som ho odfotiť spolu s ostatnou telovkou, no aspoň vidno, že ho ťahám so sebou keď ideme mimo domu. On totiž zabral hneď. Odniesla som ho k svojmu ortopédovi, ktorý mi teda potvrdil, a vysvetlil, čo mi ten gél spôsobuje. A poviem vám, že je super, okrem jedného manželovho špeciálneho krému pre športovcov, je toto druhý, ktorý funguje. A kto má hocijaké bolesti tohto typu, ocení túto radu.

Tento článok spolu s fotografiami asi nie je krátky, a ja chápem, že času málo. Avšak, asi chápete, že som ho nemohla rozdeliť na dve časti. Preto dúfam, že ho dočítate do konca. Olival je zaujímavá chorvátska kozmetika a slamienky sú „tekuté zlato“. V katalógu majú kopec zaujímavých produktov, a myslím si, že toto nebude úplne posledné testovanie.

11.12. chystám veľkú lajkfu – pokec o Olivale na svojom Instagrame. Pravdepodobne sa uskutoční okolo 16h, preto ak máte IG, zapnite si upozornenia. To sú hore také tri bodky. Dúfam, že sa lajfka uloží a ja ju nastrihanú nahrám na svoje Igtv a prípadne Youtube. Takto pred Vianocami nájdete v Olivale aj chutné sety, tak môžete niekoho potešiť.

Prajem vám krásny adventný čas:)

 

 

 

 

 

 

Zdielajte s kamarátkou

Comments

  1. Ahoj Eli, veľmi výdatný článok plný úžasných rád a množstva užitočných informácií o kozmetike, ktorú som doposiaľ nepoznala. Vyzerá skvelo a potrebujem ju hneď vyskúšať na sebe… Ďakujem 🙂

  2. Po tejto značke už dávnejšie pokukujem 🙂 tak najvyšší čas niečo vyskúšať. Nepoužívam úplne čistú 100 percentnú prírodnú kozmetiku, preto som váhala. Ten cc krém nahradí makeup a je to hydratačnejší krém? Ďakujem za recenziu .

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk