Rozjasňujúce korektory, je nám ich vôbec treba?

Ahojte žienky,

vychutnali ste si posledný článok o luxusných ošetreniach? Verím, že áno, a na vaše recenzie čakám. Téma, rozjasňujúce korektory je jedna z tých najviac populánych. Z jedného dovodu. Všetky žienky tie korektory potrebujeme. Ak aj nie pravidelne, tak vždy, keď máme za sebou ťažkú noc. A ak ste už maminy, tak mi dáte za pravdu, že ranné líčenie sa obmedzí len na tie korektory.

PREČO JE DOBRÉ VLASTNIŤ ROZJASŇUJÚCE KOREKTORY?

Ak ste doteraz takýto korektor nepoužívali, tak mi asi dáte otázku, či je vám ho vôbec treba. Mojou úlohou a zároveň zo skúsenosti vám hovorím, že URČITE. Je to základ vašej makeupovej rutiny.  Urobí „zázrak“ na počkanie. Pár ťahov a kruhy po očami sú preč. A nielen tie. Tiene, tmavé pásy, ktoré vznikajú únavou, starnutím, nevyspatím..a ku koncu dňa sa ukazujú v plnej sile. Možno ste si to všimli. Ráno ste svieže, a k večeru sa na tvári objavujú miesta, ktorým ja hovorím „tiene“. Miesta, ktoré už nepôsobia jasno, ale skôr prepadnuto.

Rozjasňujúce korektry štetec

Čo sú to vlastne „ROZJASŇUJÚCE KOREKTORY“?

Niekto volá korektor po očami, rozjasňovačom a iný „svetelným perom“. Pojem „svetelné pero“ je najvýstižnejší názov pre výsledok, ktorý tento korektor spôsobuje. Dodáva totiž do tváre svetlo. A svetlo je prostriedok, ktorý robí pleť mladšiu, žiarivejšiu a krajšiu. Oproti klasickým korektorom je jeho krytie spôsobené viac svetlom ako pigmentami. To znamená, že kryje, ale rozdielnym spôsobom. Rozjasňujúce korektory sú ľahšie, hydratačnejšie a na pleti vláčnejšie. Je to niečo ako ľahký makeup. Klasický korektor je krycí, pretože obsahuje veľa pigmentov.

Môžu vchádzať rozjasňujúce korektory do vrások?

Dobrá otázka. Nemali by. Ani korektor by nemusel vchádzať do vrások, ale tento jav môže spôsobovať viac faktorov. Nie vždy je to vec kvality výrobku. Ja som chválila niektorý typ korektoru, ale naopak niekto s ním nemusel byť vôbec spokojný. To, či sa vám rozjasňujúce korektory dostanú do vrások záleží aj od stavu vašej pleti. Môže byť suchá, dehydrovaná alebo zle ošetrená. Ak je pleť v poriadku, a vrásočky sa napriek tomu robia, je to vec kvality výrobku. Skúste si dať záležať aj na používaní očného krému.

rozjasňujúce korektrory Yves Saint Laurent

Viete, ktoré „Svetelné pero“ sa považuje za ikonický produkt?

Verím, že mnohé viete. Predáva sa už pekných pár rokov. Myslím, že je to už okolo 25. Ysl Toche Eclat patrí medzi elitu v tejto oblasti. A aj keď mám niekoľko rôznych značiek, a mnohé považujem za skvelé, stále sa vraciam k Touche Eclatu. Má niečo navyše. Možno sa mi spája s určitou nostalgiou. Pretože v čase, kedy prišiel na slovenský trh, som bola dvornou vizážistkou pre Marionnaud sieť. Na krku som mala zavesený Touche Eclat na šnúrke. Už som to niekde spomínala, ale každej jednej zákazníčke som pár ťahmi vylepšila vzhľad pleti. Predalo sa ho nespočetné množstvo. Ak si dobre spomínam, prvý odtieň bol č. 1 (stále sa predáva). Ružová farba, ktorá väčšine žien dodá do tváre sviežosť. O trochu neskôr prišiel odtieň č. 2. Svetlý a béžový. Stal sa veľmi obľúbeným, pretože žienky mali vždy rešpekt pred ružovým tónom v pleti. Číslo 3 malo teplejší broskyňový efekt a pristalo opálenej či tmavšej pleti. Avšak i pleti s veľmi výraznými kruhmi pod očami. Dnes sa predáva oveľa viac tónov. Preto je dobré naozaj dôkladne skúsiť a porovnávať.

Nezabúdajme na to, že rozjasňujúce korektory sa nepoužívajú len v oblasti očí na krytie tmavých kruhov, ale všade tam, kde chceme dodať svetlo. Pretože SVETLO je život, sviežosť a mladosť.

Touche eclat Yves Saint Laurent

Ešte pár zaujímavostí o Touche eclate. Každú minútu sa vo svete predá 6 kusov. Vydrží 200 klikov. Za vznikom tohto ikonického produktu je Terry de Gunzburg. Pomáhala pri zrode makeupovej línie značky Yves Saint Laurent. Možno ste už niekde zachytili francúzsku značku „By Terry“. Je krásna:). Samotný Yves Saint Laurent Touche eclat vznikol akoby nedorozumením. Terry doniesli  perový korektor so štetcom a nie so špongiou, ktorú dovtedy predávali. V tom momente bliklo v hlávke Terry, že vyrobia ľahkú a jasnú textúru, ktorá dodá tvári svetlo kedykoľvek počas dňa. Prototyp bol vyrobený v kuchyni. Nejedna geniálna kozmetika vznikala v kuchyni.

Dizajn pera vznikol na základe inšpirácie. Keď Terry nosila deti do školy, uvedomila si, že potrebuje niečo, čo bude používateľné len jednou rukou. Pretože v tom zhone, makeup vzniká rýchlo a dosť často pri státí na červenú. Preto to „klikanie“. Stačí vám jedna ruka.

KAM VŠADE SA POUŽÍVAJÚ ROZJASŇUJÚCE KOREKTORY?
  • kruhy pod očami, i celé okolie očí (napríklad tmavé viečka)
  • nosoperová línia
  • stredová vráska na čele
  • okolo pier na zvýraznenie perovej línie
  • spadnuté kútiky úst
  • kratšia časť obočia resp. partia nad ním
  • drobné úpravy v korekcii líčenia očí (napríklad, keď si nalíčite očí, ale máte pocit, že to potrebujete pri vonkajšom viečku skorigovať)

Ak sa tu nájde otázka, na ktorú som nezodpovedala, kľudne sa v komente spýtajte. Inak dobrá správa je, že na Notino bude Black Friday.  Tak si kopec líčidiel alebo i tento Touche eclat od YSL viete objednať. Len si sledujte dátum, aby ste to neprepásli.

Dúfam, že sa vám táto téma páčila. Používate rozjasňujúce korektory?

Krásny deň

 

 

Zdielajte s kamarátkou

Comments

  1. Eli, pamatam si na toto presne, keď som prisla do auparku a kupila som si okrem ineho aj toto svetelné pero💕 to bolo nase zoznamenie, potom si ma ucila ako sa nalicit na svatbu🙈 vsetko som si kupila co si povedala, ale vysledok nebol ani zdaleka ten isty🤣

    • Dorota, neplánujem sa už vrátiť do parfumky k nejakej značke, ale zavádzam nové služby, resp. taký upgrade starých služieb, tým, že baby sú v škôlke a ja začínam pracovať tak vážnejšie aj mimo soc. sietí. Jednou službou je makeupová konzultácia, môžem Vám tieto veci hodiť do maiulu. a druhé je domáca škola líčenia. Tá makeupová konzultácia sa dá urobiť i tak, (žiaľ nedá s a v tomto období na parfumériách líčiť), že idem s Vami nakupovať. Alebo urobiť makeupovú konzultáciu s kartou, a tam budete mať, čo si môžete ísť kúpiť. Dá sa dohodnúť i tak i tak. Alebo to spojiť. To je asi ideál. Ale ďakujem pekne, toto ma potešilo.:)

  2. Dobrý deň. Mňa by zaujímalo, ci neviete aj o nejakej alternatíve k tomuto svetelnemu peru? Existuje niečo, co by bolo lacnejšie ale s podobným efektom?

    • Zdravím Miška, áno myslím, že niečo podobné má Artdeco, teda je to už dávno čo som ho mala, ale bolo veľmi fajn, a tiež Yves Rocher. Tieto mi dve mi takto hneď napadajú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk