NAJLEPŠIE KOREKTORY POD OČI ZA PÁR EUR

Ahojte žienky,

nakopili sa mi korektory na krytie kruhov pod očami a tak ma napadlo, že oceníte túto tému. Najlepšie korektory pod oči, ktoré budem v článku spomínať, nestoja veľa peňazí, ale narobia veľa muziky. Samozrejme je milión iných značiek, a isto ich korektory stoja za hriech, ale momentálne som sondovala v týchto značkách. Preto netvrdím, že ich nie je viac:)

NAJLEPŠIE KOREKTORY POD OČI  sú približne testované za posledné 2 roky a verím, že mnohé už aj poznáte.

Rada by som vám ešte ozrejmila rozdiel medzi korektorom alias rozjasňujúcim perom a „korektorom“.

KOREKTOR alias ROZJASŇUJÚCE „SVETELNÉ“ PERO

KOREKTOR = intenzívnejšie pigmentovaný prípravok, ktorého hlavnou funkciou je KRYTIE. Ak  je určený najmä na krytie kruhov pod očami, mal by mať benefity navyše. Najhlavnejšou úlohou je preto nielen krytie, ale i to, aby nevchádzal do vrások okolo očí. Uspokojivý výsledok preto robia korektory, ktoré majú hydratačné zloženie, môžu byť mastnejšie, a obsahujú ďalšie vhodné účinné látky. Ak korektor pod oči obsahuje i výťažky z niektorých prospešných byliniek na očné okolie, je to skvelé. Ovšem, pod každý korektor (makeup) je nutné nanášať vhodný krém. Očný krém je nutnosťou približne od 25 roku života a pokožka sa vám raz naozaj pekne poďakuje.

korektory pod oči, bronx colors, Naj Oleari, Paese brightening concealer, Dermacol

MÁM PRÍLIŠ MASTNÉ OKOLIE OČÍ, PRETO NECHCEM POUŽÍVAŤ KRÉM OKOLO OČI A POD MAKEUP….

Ak vás sužuje takáto otázka, tak čítajte túto odpoveď. To, že sú príliš mastné viečka nie je kontraindikácia, aby ste nepoužívali očný krém a využívali len korektor. Na trhu je obrovské množstvo značiek, ktoré sú napríklad gélového či emulzného charakteru. Očný krém nemusí byť vždy hutný. Po aplikácii očného produktu, preto vždy počkajte pár sekúnd, nech sa prípravok vstrebe.

MÁM PRÍLIŠ SUCHÉ OKOLIE OČÍ, PRETO SA OBÁVAM POUŽÍVAŤ KOREKTOR OKOLO OČI…

Opačným príkladom je suché a niekedy až šupinkaté okolie očí. Bojíte sa, že vám čokoľvek vlezie do vrások, a necítite sa komfortne. Prvá vec je vybrať si naozaj krémový či hydratačný korektor. Medzi prstami musíte cítiť „krémovosť“ čosi ako maslo. Druhá vec, mal by byť i hydratačný. Čo sa týka očného krému, vyberajte si najmä výživné, mastné a hutné očné krémy. Vaša pokožka to aj tak vpije, a ak aj nie, je to len dobre pre ten korektor, ktorý na to aplikujete.

Jednou z možností je zmiešať korektor s troškou očného krému, čím získa korektor požadované vlastnosti, ale jeho krycia schopnosť sa môže znížiť. Ja osobne tento spôsob veľmi nepreferujem, aj kvôli tomu, že očný produkt by sa mal sám dostať do pokožky a tam zapracovať.

L.A. pro conceal korektor
Hydratačný, ale krémový Pro Conceal od L.A girl (krasotika.sk) – vysoká krycia schopnosť, vhodný i na kontúrovanie – najlepšie korektory pod oči- stojí okolo 4,-Eur

 

Najlepšie korektory nemusia byť drahé. Môžu stáť len pár eur, ale výsledok je prekvapujúci. Ktoré sú to tie najlepšie korektory pod oči? 

čítaj ďalej…

SVETELNÉ PERO -ROZJASŇOVAČ

„SVETELNÉ PERO“ alias rozjasňovač, niekto hovorí i korektor, je vlastne pero väčšinou so štetčekom, ktorý kryje pomocou SVETLA. A tu je ten pes zakopaný. Kruhy po očami sú minimálne zakryté pomocou pigmentov, ale za to rozjasnené pomocou svetla. Produkt obsahuje odrážajúce pigmenty, ktoré rozptýlia svetlo, presvetlia kruhy, a preto sú potom tieto miesta jasnejšie a akoby prekryté. Niekedy má tento typ makeupového rozjasňovača viac pigmentov a môže viac kryť. Je na preferencii každého, aký typ si vyberie. Ja mám oba:) samozrejme.

Svetelné pero často používame aj v okolí nosoperových vrásočiek, okolia pier či v stredovej línii medzi obočím. Presvetlením získame do tváre SVETLO a tým SVIEŽOSŤ a MLADOSŤ.

(Je možné, že sa svetelným perám povenujem v budúcnosti v osobitnom článku.) 

Konečne sa po tomto dlhom a vyčerpávajúcom úvode o krytí kruhov pod očami dostávam ku konktrétnym produktom. Takže, ktoré sú to tie NAJLEPŠIE KOREKTORY POD OČI?

Moje najlepšie korektory rozdelím na dve skupinky. Tie, ktoré naozaj silne kryjú a tie, ktoré sú jemnejšie, a hydratačnejšie.

korektory pod oči, Dermacol, Fit me Maybelline, Catrice One drop

NAJLEPŠIE KOREKTORY POD OČI
korektory, ktoré kryjú kruhy pod očami, modré žilky, zahnednuté viečka alebo celé okolie

MAYBELLINE FIT ME – mimoriadne obľúbený korektor, pravdepodobne aj kvôli masívnej reklame samotnej značky Maybelline, ale faktom je, že je skvelý a výber odtieňov je tiež fajn. Dostala som ho od Mati zo Smartbeauty blogu, a kde ho spomeniem, všetci ho považujú za jeden z najlepších za smiešnu cenu.

CATRICE Liquid camouflage – vynikajúci korektor. Nielen na kruhy pod očami, ale aj prípadné iné nedostatky. Catrice kozmetika má všeobecne mnoho vecí skvelých. Nájdete ju vždy v DM drogériách spolu s jej mladšou sestrou Essence :).

korektor pod oči Catrice Liquid camouflage

CATRICE One drop coverage weightless concealer – novšia vec z dielne Catrice. Pri prvom používaní som k nemu zaujala nesprávny postoj, akonáhle som sa k nemu vrátila, objavila som jeho prednosti. Páči sa mi balenie i kvapátko. Je rovnako príťažlivý ako dlhotrvajúci makeup s kvapátkom od Catrice.  Obsahuje hyaulurónku, čo ho robí i hydratačným. Jeho textúra oproti predchádadzajúcemu je ľahšia a príjemnejšia.

Catrice One drop coverage weightless

Medzi najlepšie korektory pod oči by som rada zahrnula i taliansku značku NAJ OLEARI HYDRA NUDE CONCELAR. 

Značka Naj Oleari ma už niekoľko krát prekvapila kvalitou svojich líčidiel. Som verná a nadšená objemovej maskare, bronzové líčka sú krásne a príjemné, určite vám v budúcnosti ukážem viac vecí. U nás ju máte len vo FAnn parfuméríách a na ich eshope.

HYDRA NUDE CONCELAER je hydratačný a krémový typ korektora a očné okolie. Má penový aplikátor, ktorý ho k tomu predurčuje. Naj Oleari má ešte jeden tip korektora, ktorý je v dózičke a ten by som viac využila na tvárovú časť, napríklad hyperpigmentácie.  Medzi najlepšie korektory testované mňou za posledný rok kľudne zahrniem i tento v chutnej flaštičke.

Naj Oleari hydra nude korektor

Druhou skupinou sú korektory, ktoré sú jemnejšie. Ich vlastnosťou je menšie krytie, ale veľmi príjemný pocit. Sú totiž medzi nami ženy, ktoré odmietajú „záťaž“ na očnom okolí. Nie je im to príjemné a sú to často i žienky, ktoré nepoužívajú makeup, resp. snáď len tónovací krém.

NAJLEPŠIE KOREKTORY pod OČI – kategória, ľahké hydratačné

Veľmi príjemne ma prekvapil PERFECT ME CONCEALER (foto), ktorý mám ja vo farbe Nude 2 od Dermacolu. Jeho obsah síce nie je veľký, ale konzistencia, farby a aplikácia je rozhodne veľmi praktická a príjemná. Vôbec som nepostrehla, že by zaliezal do vrásočiek. V dostupnej kategórii je to vynikajúci produkt.

Dermacol Nude perfect korektor

Medzi najlepšie korektory, ktoré doteraz uchovávam vo svojej kúpeľni je ROZJASŇUJÚCI KOREKTOR CLAIR od kozmetiky Paese. Mám ho vo farbe 2, čo je svetlý a veľmi ľahký korektor. Jeho funkciou navyše je i rozjasnenie a používam ho vlastne aj okolo nosa a pier na presvetenie. Napriek tomu, ho úplne nezaraďujem do kategórie „svetelných pier“.

Od kozmetiky Paese mám niekoľko vydarených produktov, a v tejto dobe testujem vitamín C zasadený v oleji pre niektorý z budúcich článkov o vitamíne C. Má totiž obsah až 10% vitamínu C, čo patrí medzi tie silnejšie produkty. 

Paese rozjasňujúci korektor Clair

BRONX COLORS HYDRATAČNÝ KOREKTOR

Medzi najlepšie korektory s ľahkou textúrou určite zaraďujem Boosting Hydrating concealer, čo je korektor opät s penovým aplikátorom. Osvedčil sa mi už dávno, ale málo som ho spomínala, tak nech je to aj tu na písanom blogu. Je to americká značka, a nájdete ju vo FAnn parfumériách.

Vylinkovala som vám tento korektor, pretože vo výbere samotných korektorov nájdete aj zelený či fialový odtieň. Nevidí sa to až tak často a niekto ich rád používa. Tým pádom je tento korektor vhodný i na iné časti tváre. Bronx Colors má tiež pár veľmi príjemných produktov.

najlepšie korektory pod oči, Dermacol Perfect Nude, Bronx colors boosting concealer, Catrice camouflage,

AKO EŠTE ZAKRYŤ KRUHY POD OČAMI?

Jednou z možností je, použiť korektor i „svetelné pero“ naraz. Toto riešenie väčšinou doporučujem ženám s naozaj výraznými kruhmi pod očami. Postup je v tomto prípade nasledovný. Najprv použijete svoj klasický korektor (čiže korektor, ktorý kryje) a na neho použijete „svetelné“ čiže rozjasňujúce pero. Takto docielite krytie i svetlo.

Toto boli moje najlepšie korektory pod oči za dostupnú cenu. Jedine Naj Oleari, talianska značka s naozaj rozkošným dizajnom je málinko náročnejšia. Ale je to i cítiť na dizajne a celkovom štýle tejto značky. Všetky korektory pod oči som testovala na sebe a niektoré i na klientkach.  Ak sa vám niektorý bude usádzať vo vrásočkách, skúste nájsť najprv príčinu, prečo sa tak deje.  Jednou z príčin je napríklad nepoužívanie očného krému a príliš dehydrované očné okolie. Skúste zmiešať korektor s krémom, alebo skúsiť niektorý zo skupiny ľahších.

Poteším sa, ak máte nejaký iný tip a hodíte ho do komentov. Ak poznáte žienku, ktorú trápia kruhy pod očami, odporučte jej tento článok prípadne celý môj blog. Plánujem totiž testovať prístroj, ktorý rieši práve kruhy, opuchy, vrásky a dokonca i padnuté viečka. Pod každým článkom nájdete i ikonku „f“ /facebook/ a takto môžete samé prezdieľať článok na svojom facebooku.

Krásne leto a svieži pohľad:)

Zdielajte s kamarátkou

Comments

  1. Ahoj,
    úžasný článok, ďakujeme za tipy. 🙂
    Chcem sa spýtať – všetky tieto tekuté korektory ma štípu. Aj keď sa snažím ich nenanášať priamo pod oči, aj tak mi z toho slzia oči a štípu. Prosím ťa, vedela by si mi odporučiť nejaké korektory pre citlivé oči alebo nejaké tuhé korektory?
    Ďakujem krásne za tvoju odpoveď.

    • ahoj, fuha, skúsila si všetky tu v článku, tak si to myslela? vyslovene kozmetiky, ktoré sú určené pre citlivé oči, je napríklad Clinique, ale tiež to neznamená, že to bude ok. Napadá ma ešte Annemarie Borlind, pozri článok mesiac dozadu aj s videom, je to viac korektor ako svetelné pero a je fajn, alebo nuskin, skúsila som ho vo videu medzi prvými videami na youtube nájdeš, ale ten je len v katalogu, čiže na pokec. Napíš čo všetko si skúsila, bude to v nejakej zložke, ktorá ti vadí, otázka je v ktorej. neskúsila si porovnať obsah? napríklad phenoxyetanol? konzervans, ktorý je takmer všade, a ked vygoogliš, tak skin iritation sú aj okolo očí dosť desivé.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk