Kozmetické objavy roku 2020

Krásny januárový deň všetkým, bilancovanie na konci roka o obľúbených alebo tých naj produktov, je vaše obľúbené čítaníčko. Kozmetické objavy roku 2020 sú teda tu v tomto článku a ja len dúfam, že sa mi to sem pomestí. Nie je ich totiž málo.

Úvodom by som ešte rada poznamenala, že v tomto článku sú výhradne veci, ktoré som používala po celý rok. Sú to kozmetiky, ktoré poctivo používam vo svojej rannej i večernej rutine a tiež ako doplnkovú starostlivosť. Preto, tí ktorí ma sledujete na Instagrame, mnohé veci už poznať budete. Ale aj tak je toto článok o TOP produktoch.

KOZMETICKÉ OBJAVY – SKINCARE 2020

Správne používanie pleťovej kozmetiky dnes dokáže zázraky. Na každej pleti bez rozdielu. Medzi kozmetické objavy skincare radím produkty, ktoré pomôžu s hydratáciou, výživou i vráskami. V poslednom aspoň čiastočne. Tak sa na ne pozrime.

kozmetické objavy

SKINCARE – ČISTENIE, EXFOLÁCIA, TONERY, ESENCIE A MASKY

Odličovaniu sa dnes pripisuje veľký význam. Viditeľný efekt, ktorý robí pleť zdravšou. Bez ohľadu toho, či sa líčite alebo nie. Medzi najlepšie odličujúce prípravky zaraďujem Envy Therapy 2-in-1 Makeup Remover Jello a Čistiaci pleťový olej s kvetmi a propolisom zo Šťastnej včely. Obe značky sú slovenské. Dvojfázová odličovacia emulzia z Envy Therapy obsahuje obe fázy, vodnú i olejovú. Pleťový olej zo Šťastnej včely je čistá olejová forma s viacerými druhmi olejov.

kozmetické objavy

Minerálnu vodu v sprayi vo veľkom balení, ktorú mám rada a zatiaľ ju neviem minút:), zaraďujem Uriage Thermal water. Medzi pleťové vody, ktoré vo mne zanechali najpríjemnejší dojem radím Queen of hungary mist. Ultra jemná kvetinová pleťová hmla. Link do eshopu je ešte v limitovanej kolekcii, ktorá je bezpochyby skvostom. Jediná esencia za celý rok, ktorú aktulne používam a obľúbila som si ju je Omorovicza Omoressence. Používa sa po toneri a okrem hydratácie, dáva do balansu pleť.

kozmetické objavy

Číslo 1 medzi pílingami získalo YAGE peeling s drahokamom Tourmaline a Neroli. Som nadšená z textúry tejto českej značky, ktorá patrí medzi veľmi sofistikované prírodné značky na prémiovej kvalitatívnej úrovni. Píling Tourmalina a Neroli obsahuje veľmi jemné voskové jojóbové guličky. Aby  som sa v tomto článku extra nerozpisovala, všetky produkty budete mať nalinkované priamo na weby príslušných značiek alebo distribučných eshopov.

Na masku nemá veľa žien čas. Napriek tomu, sa snažím využiť čas, pri banálnych denných činnostiach typu robenie raňajok, či kúpanie detí. A práve vtedy je čas na masku. Moja pleť je zmiešaná a zrelá. V zime suchšia a dehydrovanejšia a v lete mastnejšia. Prirodzený stav u mnohých zmiešaných pletí. Ale napriek tomu, občas sa „vyhádžem“ ako množstvo žien, pretože hormóny alebo intolerancia potravín. Ak sa takéto niečo udeje, príde čas na Silver skin saviour. Hojivá maska s koloidným striebrom z Omorovicze vo vás podľa mňa zanechá dojem.

kozmetické objavy

Medzi často používané ranné masky radím Antiaging cream mask z Envy Therapy. Krémová maska s obsahom peptidov, HA a vitamínov je lahodná a nádherne sa vsiaka do pleti. Akoby si pleť brala všetku tu výživu. Je tu ešte jedna maska z Envy Therapy, ktorú používam len málo, pretože si ju šetrím na udalosti. Hydrogel face mask je hydrogélová maska, ktorú len priložíte. Pleť je po nej úplne napitá vodou a získa krásny a zdravý glow. Medzi túto maskovú doplnkovú rutinu rada zaradím masku z kozmetiky Olival s názvom Slamienková pleťová maska. Za cca 6 Eur dostaneme dobrú krémovú masku na každodenné používanie, ak trpíte zrelšou a suchšou pokožkou. Na Olival platí dlhodobo zľavový kód na 10% „ELISKA“ na celé portfólio mimo zľavneného tovaru.

KOZMETICKÉ OBJAVY ZA ROK 2020
KATEGÓRIA PLEŤOVÉ SÉRA, KONCENTRÁTY, OLEJE A KRÉMY

Pleťové séra s kyselinou hyaulurónovou sa odlišujú jednotlivými zloženiami HA (hyal.kys.). Patria do bežnej dennej rutiny ako prvé sérum. Multi-molecular hyaluronic complex z Niodu je veľmi sofistikované prešpekulované hydratačné sérum. Obsahuje až 15 rôznych druhov HA. Hyalurónový hydrátor 4H je z Olivalu a patrí medzi ich novšie záležitosti. Obsahuje 4 rôzne typy HA.

kozmetické objavy

Anti-age séra, ktoré považujem za fungujúce a mala som z nich výborný dojem, je ich trošku viac. Ale tie, ktoré považujem za najfunkčnejšie sú dve. Aj keď sa mi páčili aj peptidové séra z Olivalu, musím vybrať, tie, z ktorých mám ešte trošku silnejší dojem. Nie je to možno ani tak o funkčnosti, ako skôr o nejakom prvom dokonalom dojme. (asi viete čo myslím) A preto do kozmetických objavov zaraďujem opäť YAGE Sérum s kolagénom a peptidami. Už po prvom použití vo mne zanechala táto jemná emulzná textúra silný dojem. Toto sérum považujem za topku medzi sérami bojujúcimi proti starnutiu.

Medzi koncentráty, pri ktorých za chvíľu vidíte výsledok zaraďujem Intensive Antiaging Ampoules. Majú skvelé zloženie a čo je úžasné, sú vhodné do domácej mezoterapie. Na túto tému mám samostatný článok. Používate pri nich Mezostamp alebo Skin stamp (oba nástroje sú určené na „prepichovanie jemnými ihličkami“.

kozmetické objavy

Oleje sa stali pre mňa nutnosťou až posledný rok. Zatiaľ vyhráva Miracle facial oil z Omorovicze. A úplne najlepšiu kombináciu som dosiahla spojením tohto oleja obsahujúcim prírodný retinol Bakuchiol s Gold rescue cream. Gold rescue krém z Omorovicze je náročný krém pre tiež náročnú klientku. Vhodný na pleť, ktorá bojuje so starnutím, potrebuje extra výživu, potrebuje chrániť pred chladom. Vlastnosti omega kyselín a koloidného zlata sú vhodné i pre žienku s rosaceou. A ak ho máte, tak sérum už nie je tak potrebné. Má zvláštnu a hutnú textúru, no pre mňa v spojení s Miracle facial olejom je to dokonalá symbióza.

Pod makeup sa mi veľmi osvedčila ultra ľahká emulzia ELEMENTAL EMULSION. Pre mňa je totiž veľmi dôležité, keď líčim, mať pleť čerstvo prevlhčenú a napitú vodou. A táto elementálna emulzia túto funkciu jednoznačne robí. Zdá sa, že bude súčasťou môjho vizážistického kufra. (túto emulziu nájdete spomenutú TU.

KOZMETICKÝ OBJAV na upokojenie pleti je aj nočný ošetrujúci balzam Mistic tansy blue od YAGE. Obsahuje veľmi vysoké percento vzácneho marockého modrého harmančeka, vďaka nemu je prípravok úplne modrý. Je voňavý, a ak trpíte suchou pleťou a potrebujete ju na noc trošku zahýčkať, tak ho môžete skúsiť. Okrem toho YAGE produkty neobsahujú žiadnu vodu, preto neobsahujú takmer žiaden konzervačný prídavok. YAGE je úplne iná šálka kávy.

KOZMETICKÉ OBJAVY – ZÁZRAK NA POČKANIE

V tejto kategórii môžem vyzdvihnúť dva produkty. Nikdy predtým som sa totiž nestretla s niečím, čo z večera do rána urobí zázrak. Oba sú z Envy Therapy. Prvým produktom je lokálne ošetrovanie zápalu. Nielen úplne maličkej vyrážky, hovorím o niečom, čo cítite, že sa pod kožou zapaľuje, hrubne, bolí, ale nikdy nevyjde na povrch. Z času na čas sa mi takáto vec vytvorí.

Na brade sa mi vytvorila takáto vyrážka. Najhoršie je, že po takomto type zápalov, zostávajú fliačky. Clearing spot patch sú jednorázové nočné náplaste s obsahom kys.salicylovej, nicotaminidu, pyridoxínu a ďalších pár zložiek rastlinného pôvodu. Sú tam také nanovýbežky, ktoré pomáhajú hlbšie dostať aktívne látky. Toto je úplný SOS pre nevesty, aleba každú žienku, ktorá sa niekam chystá…no a ráno sa zobudí s nečakaným prekvapením. Keďže sa to používa na noc, zahojí to vyrážku, ktorá sa objavila aspoň deň pred udalosťou.

Druhý a malý zázrak, ktorý si naozaj šetrím je Overnight Anti-wrinkle Patch. Na čele mám nepríjemnú vrásku hnevu. Tak som to vyskúšala. Urobila som vtedy k tomu aj fotky do stories na Instagram. A čuduj sa svete, tá vráska bola naozaj menej viditeľná.

Viem, že sa tieto produkty sa vyrábajú v Honkongu. Kvôli technológii, ktorá tu nie je možná. Myslím, že i to je dôvod, prečo nie je tá cena nízka. Avšak spomeniem to znovu, považujem to za produkt, ktorý nazývam priam kozmetickým zázrakom a nie objavom.

KOZMETICKÉ OBJAVY – SAMOOPAĹOVACÍ PRÍPRAVOK

Collistar Sun Linea magical drops je pre mňa také koncoročné prekvapenie. Môžem ho sem zaradiť napriek jeho používaniu až v decembri 2020. Už po prvom nanesení som zostala prekvapená extra voňavou substanciou, ktorá sa ľahko a pekne do hneda rozotiera po tvári.

KOZMETICKÉ OBJAVY – TELOVKA

Je určite viac vecí, s ktorými som bola spokojná. Ale vyzdvihnem tie, ktoré vo mne zanechávajú málinko hlbší dojem. OLIVAL. Chorvátska kozmetika ma v lete dostala svojím telovým olejom. RUŽOVÝ ZLATÝ OLEJ má bohatý obsah dobrých olejov a trblietky, ktorú sú jemnučké a nositeľné. Ja mám k nemu i telové mlieko. Oba voňajú krásne. (na Olival platí dlhodobo kód na 10% ELISKA)

kozmetické objavy

Omorovicza nemôže sklamať ani telovkou. Gold sugar scrub z Omorovicza je asi najlepší telový píling aký som kedy mala. Omorovicza je pre mňa zážitková kozmetika. V tejto cene už musí byť doslova zahrnutý pôžitok, a to sa mi v Omoroviczi stáva pri takmer každom jednom produkte.

Na všetky produkty v tomto článku sa prekliknete priamo z článku na príslušné webové stránky!

KOZMETICKÝ OBJAV Vôňa roka 2020

Jediná vôňa, ktorá osviežila moje parfémové portfólio je Bagatelle de Gabrielle. Je to opäť jediná vôňa od Omorovicza. Dovolím si tvrdiť, že táto vôňa by sa mohla páčiť mnohým ženám. Ale na druhej strane, to nie je žiadna typická komercia. Je čistá, veľmi telová, pripomína tak trochu južné oblasti Francúzska, proste je očarujúca.

Dobrá správa je, že sú už k dispozícii vzorky. Eshop vám takúto vzorku za poštovné pošle.

Kozmetické objavy – sérum na rast rias

V živote som skúsila asi 3 druhy sér na rast rias. Prvé bolo od Facederma Hairplus a fungovalo. Lenže malinko štípalo. Druhé bolo určené na výživu, ale myslím, že nerobilo nič. No a toto tretie je Beaute eyelash activating serum. Predávajú ho vo Fann parfumérii a preklik máte na ich eshop. Stále používam jedno a to isté. Po prvých 6 týždňoch riasy nádherne narástli. Pri večernom používaní som ho takmer nepocítila. Vaše recenzie boli podobné. Je málinko drahšie ako ostatné, ale iste sa oplatí. Lebo po nejakej pauze (dosť dlhá pauza to bola), ho používam opäť a stále v ňom je to sérum.

Pôvodne som chcela mať v tomto článku všetky kozmetické objavy. Komplet i s makeupom. Ale ako tak pozerám na tú dĺžku článku, ponechám si ja makeup do videa alebo do článku.

V tomto období budete mať možno trošku viac času na prečítanie, uvítam vaše kozmetické objavy, vaše názory, vaše tipy na články. Držme si všetci palce, nech je táto situácia čo najskôr pokojnejšia a prajem vám všetko dobré v roku 2020.

Zdielajte s kamarátkou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk