Kórejská kozmetika a jej vzácna pleťová ingrediencia

Krásny deň čitateľky moje,

som na konci testovania pleťových produktov, ktoré som si objednávala z Notina, pretože práve tam je slušný výber kórejskej kozmetiky. Atraktivita kozmetiky z Ázie prudko vzrástla za posledných pár rokov. Začalo to Cushion makeupmi, dnes sa vo veľkom používajú produkty, ktoré obsahujú vzácnu a mimoriadne schopnú ingredienciu – mucín. Kórejská kozmetika je medzi ženami už tak obľúbená, že takmer každá vyskúšala aspoň jeden produkt. Prečítajte si môj článok o dvoch testovaných produktoch na pleť a tak ospevovanom „mucíne“. Váš názor ma veľmi zaujíma, preto ocením každučký koment pod blogom.

kórejská kozmetika Cosrx a Benton

NELICHOTIVÁ HISTÓRIA ALEBO NIE ÚPLNE BEZPEČNÉ INGREDIENCIE

Pred niekoľkými rokmi som prečítala knižku Doba Jedová 3 o kozmetike. Keď som chystala tento článok, vynorili sa mi niektoré informácie z pamäti práve o používaní nebezpečných zložiek napríklad redukujúcich hyperpigmentácie. Pred niekoľkými rokmi Ázia čelila niekoľkým výrazným škandálom práve v súvislosti s podobnými látkami. (pozor, hovorím všeobecne o Ázii:) V bieliacich prípravkoch sa vyskytoval hydrochinón, látka, ktorá znižuje tvorbu melanínu, čiže spôsobuje zosvetlenie pokožky. Hydrochinón vyvolával u zvierat rakovinu, je toxický na kožu, mozog, imunitu a pohlavné ústrojenstvo. V Európskej únii je táto látka zakázaná, no v USA sa môže vyskytovať v  2% koncentrácii. Chróm a ortuď majú taktiež bieliace účinky, ale predpodkladám, že keby to bolo takto uvedené na etikete, nikto si to nekúpi. No práve mnohé bieliace krémy obsahovali práve spomínané zložky a samozrejme prinášali i želaný efekt. Avšak pri dlhodobom používaní by ste ten výsledok asi vidieť nechceli.

Nechcem sa výrazne rozpisovať na túto tému, pretože vám chcem ukázať úplne bezpečné prípravky. Bola to taká vsuvka, ktorá by mohla byť zaujímavým námetom do niektorého z ďalších článkov. Najmä za posledné roky sa veľa zmenilo. Bude to i tým, že vstupom na európsky trh sa musia dodržovať pravidlá a používať len bezpečné látky. Ja viem, že i tam sa nájdu sporné veci, ale sú ingrediencie, ktoré sú vyslovene prudko nebezpečné a také, ktoré sú znesiteľné alebo pre telo nebezpčné len v určitej koncentrácii. Ja viem, na toto by mohla byť silná diskusia. 

kórejská kozmetika Cosrx pleťová esencia so slimáka

Poďme sa pozrieť na to, ktorá vzácna ingrediencia je tak populárna

Kórejská kozmetika a MUCÍN

Mucín je inak povedaná „slimačí sliz“. Má toľko blahodárnych účinkov na pleť, že aspoň raz to budete chcieť skúsiť. Predstavte si takého slimáčika. Jeho krehké telíčko sa pohybuje po akomkoľvek povrchu. Blate, štrku, betóne, tráve, ostrom i mäkkom. A prežije. Viete si predstaviť, akú intenzívnu regeneráciu musí jeho telo absolvovať? Ako je vôbec možné, že to dokáže tak dobre v pomerne krátkom čase. Niečo som si naštudovala, tak si to tu môžete prečítať. Slimáky používajú svoje výlučky na hojenie svojich vlastných poranení. Zistilo sa, že sú schopné hojiť pooperačné jazvy, hydratovať, redukovať jazvičky po akné a dokonca sťahovať póry. Obsahujú kyselinu glykolovú a jej výsledkom je jemný pílingový efekt i stimulácia produkcie kolagénu.

Kde na to prišli? Kde inde ako v Ázii, presnejšie v Kórei. V ďalekej histórii je Ázia nechválne známa všakovakými vecami. Je to isto mentalitou, prístupom, pravdepodobne i výskytom rozdielnych rastlín či živočíchov. V Japonsku sa môžete objednať do salónov, kde za naozaj drahé peniažky absolvujete slimačiu kúru. Proste vám po pleti polezú slimáky s garanciou krajšej a mladšej pleti.

O mucíne čiže slimačej esencii je počuť už nejaký čas. Preto som sa rozhodla, že by bolo už dobré čosi vyskúšať. Na základe aj vašich doporučení z Instagramu, som si objednala z Notino pár produktov. Kórejská kozmetika je preto už chvíľu udomácnená v mojej kúpeľni a pomaly s testovaním končím.

Kórejská kozmetika Cosrx pleťová esencia zo slimáka

Kórejská kozmetika – veľmi populárna značka Cosrx

ADVANCED SNAIL 96 MUCÍN – PLEŤOVÁ ESENCIA S EXTRAKTOM SLIMAČIEHO SLIZU

O tejto esencii som už počula od vás. Nikto nehanil, všetci chválili. Vôbec nie cenovo náročný produkt, a vydrží dosť dlho. Tušila som, že bude mať podobnú textúru ako tzv. softenery zo Shiseida. Mazľavú, hydratačnú a bohatú. Aplikuje sa po čistení, priamo na pleť a ideálne z dlaní. Je to časť dennej i večernej rutiny pred použitím ďalších sér či krémov. Je bez vône a veľmi príjemný. Rýchlo sa vstrebáva a nezanecháva lepkavý pocit. Môj osobný pocit bol príjemný a myslím, že budem skúšať podobný produkt ak nie i tento istý. Zvykla som si na neho a prišilo mi jeho používanie veľmi prirodzené.

Komu by som ho doporučila?

Každej žene i mužovi. Či máte pleť suchú, zmiešanú, citlivú či mastnú, som presvedčená, že každý ho znesiete. Možno u mužov a najmä v lete by som pristúpila po čistení k slimačej esencii a potom k Spf-ku. Môže ísť  okolo očí a na krk či dekolt. Stačí pár kvapiek. Pleťová esencia s extraktom zo slimáka je dobrým výberom ak idete niečo skúšať prvý krát zo značky Cosrx. Je to jedna z tých populárnejších kórejských kozmetík.

Benton Snail bee krém zo slimáka

BENTON SNAIL BEE – KRÉM S EXTRAKTOM ZO SLIMÁKA

Zrovna v čase, kedy som sa rozhodovala, do ktorých produktov investujem, mi došiel krém. Vybrala som si Benton, opäť veľmi populárnu značku. Chválili ste ju, tak som do toho vkĺzla. Bola som zvedavá na textúru i vôňu. Vyberala som i podľa balenia. Zdal sa mi praktický a hygienický z hľadiska umelohmotnej tuby. Vhodný na cesty a taký multifunkčný.

Môj pocit a pre koho je vhodný?

Má zaujímavú textúru. Pôsobí bohato, dokonca sa tak i cítite prvú minútu a potom sa celý vsiakne. Ale, zanecháva príjemný pocit. Nemáte pocit, že by vám nestačil, snáď pri veľmi suchej pleti by som volila niečo iné. Má zvláštnu vôňu. Ťažko ju popísať, no nie nepríjemnú. Skôr inú. Len pre porovnanie. Poznali ste staré vône od Issey Miyake?  Nevyrábajú sa už  a ja si už úplne nespomínam na ich názvy. No, voňali takto. Veľmi neidentifikovateľne, tak ázijsky.

kórejská kozmetika Benton snail bee krém

Benton Snail Bee krém je vhodný opäť pre každú jednu ženu snáď s výnimkou veľmi suchej a aknóznej pleti. Jeho účinky sú hydratačné, je ľahko vyhladzujúci, pôsobí ako anti-age krém, ale je skôr multifunkčne zaraditeľný. Je to vhodný krém ak často cestujete, a potrebujete dobrý krém v ľahkom balení. Ak ste maniačkou na skincare, je kórejská kozmetika top výber. Vybrať si nie je jednoduché.  Je tam priveľa pozitívne zrecenzovaných vecí. Môžete po večeroch vyberať.

Tento článok mal pôvodne obsahovať ešte jeden produkt – čistiace mydlo, ale rozhodla som sa ho zaradiť do ďalšieho článku o kórejskej kozmetike. Takže nabudúce to budú väčšinou kórejské masky, ktoré dosahujú maximálne výsledky, a sú tým svetoznáme. Skúšali ste už niečo z kórejskej kozmetiky? Je vám kozmetika z tohto kontinentu sympatická, ako ju vnímate? Čo by ste radi vyskúšali?

Som zvedavá na vaše skúsenosti a dúfam, že vám tento článok priniesol opäť nejaký nový rozhľad. Majte sa krásne a užívajte jeseň. 🙂

Zdielajte s kamarátkou

Comments

  1. Ahoj Eli, dost dokladne si vyberam co nacapem na ksichtik a korejska ( japonska ) kozmetika je zabavka na dlhe hodiny. Pozeram hlavne tonery a esencie, pretoze su lahke, nadupane ucinnymi latkami , lacne a podla mojich skusenosti ucinne …. Velmi pozitivna skusenost s Pyunkang Yul – Essence Toner. Uplne zakladna, velmi jemna hydratacna zalezitost, 4 kvapky vystacia na celu tvar, 200 ml nam dvom babam doma vystaci na polrok. Tento toner zasadnym sposobom upravil plet dcery ( zmiesana, hormonalne akne ). Posobi doslova ako nakopavac, hydratacny ucinok skvely. Pri pravidelnom pouzivani dcera zrusila sera s kys. HA. Ja pri nich ostavam, som predsa starsi rocnik. Pomer cena, vykon neskutocny. Odporucam aj iUNIK tonery. Znacka ziskala EU certifikacie, planuju expandovat do nasich koncin, takze su uplne bezpecne. Mame vyskusane iUNIK – Vitamin Hyaluronic Acid Vitalizing a iUNIK – Tea Tree Relief Toner. Ich tonery su hustejsie ako PY, ucinok nie je taky okamzity, ale su velmi hojive a ukludnujuce, najma ak sa vrstvia . Budeme ich kupovat opakovane, dlhodobo sluzia velmi dobre. Po cistiacich maskach , po exfoliacii… okamzity pocit komfortu na pleti. Urcite si kupim aj ich sera. Pomer hodnota za peniaze vynikajuci. Od marca som na 3/4 balenia vitaminoveho, dcera v polovicke tea tree. Toner Benton – Deep Green Tea Toner je skvely na zmiesanu plet, na aknoznu. Zeleny caj , zvlhcovace, cajove extrakty. Krasne zloženie. Lahunky, vyborna skusenost po aplikaii na zapalenu plet. Doma je 3 balenie, mina sa rychlejsie, kedze je uplne tekuty ako caj :). Mam vo vyhlade dalsie tonery s fermentovanymi zlozkami. Kremy uprednostnujem z EU, ale tonery , s takymi parametrami jednoducho v EU nie su, a chudobnejsim zlozenim za min. 3 nas. cenu . Kupujem na yesstyle.com … dodavka bez problemov do 3 tyzdnov , ak si dam pozor a vyberam produkty na sklade.

    • Ahoj Zuzana, až teraz som sa dostala k odpovedi, aj keď koment som už čítala. Si nadupovaná informáciami. Skvelé. Určite ešte budem kórejskú skúšať. Je tam príliš mnoho vecí, ktoré ma nenechávajú ľahostajnou. Nepremýšľala si nad čistením s LumiSpa? je to úžasné.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk