Je vaše dieťa suchokožec? Eubos predstavil detskú líniu

Krásny deň všetkým maminkách a tatinkom, dnes to bude téma, ktorú všetky mamy preberajú na pieskoviskách. Pretože pokožka vášho dieťaťa je pre nás maminy mimoriadne dôležitá téma. Ak sužuje dieťa svrbivá, ekzémová, atopická či drsná koža, prežívame to rovnako ako inú chorôbku. Eubos predstavil detskú líniu HAUT RUHE a ja vám ju s radosťou opíšem.

EUBOS PREDSTAVIL DETSKÚ LÍNIU

Tento článok čítajte ak máte malé deti. Ak sa vaše dieťa škrabe a má citlivú podráždenú pokožku.

Ak má vaše dieťa na niektorých miestach zhrubnutú drapľavú kožu.

Ak má vaše dieťa kožnú dermatitídu alebo aj atopický ekzém.

Zhruba pred mesiacom som vydala prvý článok pre spoločnosť Taargeta. Tento výhradný distribútor nemeckej značky Eubos prišiel na náš trh niekedy na jeseň minulého roka. Prehliadala som túto značku, lebo mi nepasovala medzi Omoroviczu, Envy a Yage:). Už som to spomínala, no tento úvod je aj pre čitateľov, ktorý sú tu prvý krát a čítajú tento článok ako prvý v poradí.

Eubos

Na konci článku mám pre vás také malé prekvapenie!

Neskôr, keď ma oslovili druhý krát, som povedala ÁNO, skúsime. Pretože prišiel chlad, kožné alergie, ekzém a moje dieťa opäť suchosť až drsná, drapľavá kožička. Nechcem v tomto článku opisovať skúsenosti s radou UREA, ale ak si nájdete čas, prosím prekliknite sa na tento článok o Urei.

Dnes sa vrhám na recenziu detskej kozmetiky, ktorú launchovali len nedávno. Dali jej príjemný detský dizajn a zloženie, ktoré sľubuje upokojenie citlivej detskej kože.

EUBOS HAUT RUHE – STAROSTLIVOSŤ O POKOŽKU DETÍ

V prvom rade by som rada povedala, že na testovanie som si vzala asi niečo cez jeden mesiac. Prvý pocit bol pri niektorých veciach vlažný, a asi po týždni sa tento dojem zmenil, pretože moja Hanka má asi najkrajšiu pokožku od svojho narodenia. Ale začnem od úplných základov, aby som vám Eubos HAUT RUHE, túto detskú líniu predstavila.

Eubos

PREČO JE EUBOS HAUT RUHE ZAUJÍMAVÁ?

Pre mňa osobne je to kozmetika, ktorá mojej dcére pomohla zbaviť sa tej drsnej kože a mierneho ekzému. Na nožičkách mávala pravidelne akoby „husiu kožu“, a taktiež na ramienkach. Svrbivosť a jemný ekzém sa dostavil vždy na jeseň a v zime. Občas sa stratil a zase vyskytol. Zo začiatku som bola skeptická, ale už nie som. Cca po týždni to už bolo vidieť.

„Na nožičkách mávala pravidelne akoby husiu kožu, a taktiež na ramienkach. Tento stav sa týkal celého roka, nielen chladného obdobia“. Istú dobu som si myslela, že sú to detské molusky, až ma jeden kožný pán doktor vyviedol z omylu.“

SPRCHOVACÍ GÉL NA TELO A VLASY PRE DETI HAUT RUHE

Najrýchlejšie sa míňa sprchovací gél na telo a vlasy. Keďže mám dve baby, a z toho dá druhá má dlhé vlasy, tak náš Eubos pre deti sa míňa o stošesť. Musím, ale uznať, že je veľmi jemný s obsahom len prírodných tenzidov (t.j. zložky sú získavé väčšinou z kokosu a slúžia na šetrné umývanie a tiež dávajú prípravku penivosť.) 

OBSAH: aby som dlho nerozprávala len o zložkách, ale viac o skúsenostiach, tak obsahom tohto sprchového gélu pre bábätká a deti je tiež gél aloe vera (hneď na druhom mieste), levanduľový olej, kyselina mliečna (exfoliant a upravuje stav pokožky, využívaný aj pri liečbe atopického ekzému a premasťovania kože), morská soľ (dezinfekcia a hojenie)

Eubos

TELOVÉ MLIEKO PRE DETI HAUT RUHE

NAŠA TOPKA! MOJE DIEŤA MÁ JEMNÚ KOŽU, TAK AKO DETI MAJÚ MAŤ.

Ak riešiť suchosť kože vášho dieťaťa, atopický ekzém, iný ekzém, alebo i typ drsnej kože (keratosis pilaris), len ho skúste. Eubos je profesionálna lekárenská kozmetika, ktorá je v Nemecku č. 1 v starostlivosti o suchú až atopickú kožu. Len k nám prišla len nedávno. Preto je u nás na Slovensku stále novinkou. 

(U nás Eubos distribuuje spoločnosť Taargeta, ktorá je zároveň jediným a výhradným distribútorom. Tým, chcem len poukázať na fakt, že nikde inde Eubos nemáte kupovať, pretože nebudete mať istotu čerstvého tovaru.)

Toto telové mlieko pre deti ma príjemne prekvapilo. Je to poloľahká emulzia olej vo vode s obsahom 6% pupalkového oleja, plus obsahuje mandľový a jojóbový olej. Ak by ste si hoci len jednu jedinú vec mali kúpiť pre svoje dieťa so suchou pokožkou, vyberte si toto telové mliečko.

Eubos

Je samozrejmosťou, že všetky produkty pre deti neobsahujú lanolín, parfumáciu, parabény a PEG-deriváty. Neobsahujú ani silikóny, minerálne oleje a deriváty formaldehydu.

Tentokrát nebudem písať o úplne celom zložení (to si viete pozrieť pri kliknutí na odkazy v článku, ale zložky v tomto telovom mliečku posilňujú kožnú bariéru, doplňajú látky, ktoré upokojujú podráždenú kožu a prirodzene ju zvlhčujú. Nachvíľočku sa však vrátim k pupalkovému oleju. Táto zložka mi príde veľmi vďačná, pretože je bohatým zdrojom omega-6 nenasýtených mastných kyselín, konktrétne kyseliny gama-linolénovej. Ak chýba, tak je prejavom zhoršená kvalita kože, vlasov či nechtov.

Za stav kože je samozrejme zodpovedných viac faktorov. Ale suchokožci majú celkovo slabšiu kožnú bariéru, ktorá nedokáže dobre odolávať vonkajším vplyvom. Ten zvlhčujúci a lipidový komplex vo vnútri pokožky absentuje niektoré časti a tie sa snažíme dostať do kože povrchovo pomocou kozmetiky. 

Pocitovo nie je mastné a dobre sa vstrebáva. Moja malá sa vždy natiera i sama, a keď nemáme po ruke krémik na tvár, ide telové mlieko úplne všade.

Eubos

KRÉM NA TVÁR PRE DETI HAUT RUHE FACE CREAM

Malý a spratný 30ml krém na tvár na detskú tváričku. Zmestí sa do kabelky a ja ho dávam i na pery. Ďalšia príjemná a obľúbená vecička. Keď ho dávam obom babám, pomerne rýchlo ho miniem, ale to je normálne pri dvoch deťoch.

Opäť podobná textúra ako pri telovom mliečku. Máme tu však trošku rozdielne zloženie. Pupalkový olej zostal, pribudol olej zo semien Echium a ďalšie extrakty z kvetov a semien. Všetky zložky sa opäť spájajú do symbiózy, aby kožu nielen chránili, ale najmä ukľudnili a jemne premastili. Sú to taktiež protizápalové zložky. Čo iné si môže detská jemná koža priať.

Na Eubose detskej rade si cením aj čistotu zloženia. Nie sú tam zbytočnosti, na čom maminkám dosť záleží. Neobsahujú parfém, čo je veľké plus. Ak ucítite vôňu, je to prirodzenými zložkami. Ak máte bábätko alebo dieťa, ktoré má začervenalú kožu na tvári, alebo okolo pier, skúste tento krém na tvár. A keď sme pri tom, dospelí s týmto stavom pleti môžu tieto prípravky používať taktiež. Nič v tom nebráni, možno nájdu svoj perfektný krém.

Eubos

SPF KRÉM PRE DETI HAUT RUHE UV PROTECTION & CARE SPF30 + UVA

Do veľkej pozornosti dávam tento „must have“ na jar i leto pre malé deti. Spf-ku pre deti sa totiž nevyhnete a tak ako aj vy by ste mali používať SPF takmer po celý rok, u detí ani nehovorím. 

Čo musím pochváliť je textúra. Konečne nič „biele“, čo sa zle rozotiera. Ide totiž o to, že mne by tá „biela farba“ minerálneho filtru ani tak nevadila, ale kým to natriem na dieťa, tak mi utečie. Čiže ideálny produkt na dieťa sa musí natrieť doslova raz – dva.:)

Ochranný spf krém pre deti obsahuje organické-chemické filtre. Výhodou je, že môžete ísť hneď na slnko. Tiež sa považuje za mýtus a neexistujú úplne relevantné štúdie na tému, že práve chemické filtre sú potencionálne endokrinné disruptory. Preto je dôležité hľadať naozaj správne informácie. Eubos do tohto detského krémiku použil filtre proti UVA a UVB žiareniu, ktoré nepatria ku kontroverzným. Čiže k tým, ktoré by mali nejakú spojitosť s úhynom koralov, alebo by boli potencionálne karcinogény.  Rada by som ešte  dodala, že ja sama som sa roky domnievala, že práve chemické filtre mi spôsobujú alergiu na slnko. A čuduj sa svete, posledný rok som používala chemické filtre a alergia sa nevyskytla. 

Obsahom tohto detského SPF-ka je tiež upokojujúci pantenol, vitamín E a deriváty koenzýmu Q10.

Eubos

KRÉM NA TELO PRE DETI HAUT RUHE CREAM S 10% PUPALKOVÝM OLEJOM 50ml

Tento krémik je hustejší, obsahuje i väčšie % pupalkového oleja, a ja som ho používala na moje deti na predlaktia. Z nejakého zvláštneho dôvodu mali obe tieto miesta suché. Možno, by to mohlo byť vplyvom antibakteriálneho mydla, ale ťažko povedať.

Tento hustý  krém na telo pre deti je oveľa hutnejší a mastnejší, ale rozotiera sa úplne bez problémov. Jeho zloženie je opäť trochu iné, pretože do neho pridali 0,25% ureu, a ak ste čítali môj prvý článok o Eubos kozmetike, tak viete, že UREA má veľmi dobré udržiavacie, zvlhčujúce a zároveň jemne exfoliačné schopnosti. V detskej kozmetike sa takmer nepoužíva, pretože do 12 rokov by UREA nemala byť jej súčasťou. Ale toto je minimálna koncentrácia. To zloženie je naozaj zaujímavé a ja dávam tento produkt do zreteľa opäť maminkám, ktoré sa trápia s extrémne suchou či atopickou kožou.

Zloženie mi príde skvelé. Obsahom je ľubovník bodkovaný, 10% pupalkový olej, Purcellin olej, bisabolol, alantoín, 3%-ný pantenol, vitamín E, glycerín (zvlhčenie)

Eubos

Môj osobný tip!!!

(dopísané v závere písania tohto článku, ako nová skúsenosť)

Tesne pred dopísaním tohto článku, som deťom vzala posledný spomínaný krémik na telo a položila si ho do kuchyne. Veselo si ho používam na ruky, čo sa môjmu ekzému celkom páči. Najmä mi krásne vonia, ako bábätko.:)

OLEJ DO KÚPEĽA PRE DETI HAUT RUHE BATH OIL

Viete prečo kričím na deti v kúpeľni? Lebo, keď sa kúpu, tak sa hrajú s pohárikmi a neustále z nich pijú vodu. To je jedno či je tam pena alebo olej. Nechcem, aby to robili, no niektoré veci proste nejdú tak, ako si vy predstavujete.

Jemnučký olej do kúpeľa, na ktorý som už od vás dostala i spätnú recenziu. Jedna maminka mi písala, že to je snáď prvý krát, čo nemusí dieťa po kúpeli natierať mliekom. Pred naliatím do teplej vody, sa odporúča pretrepať. Ak máte podobné skúsenosti k Eubos kozmetike, či iným článkom, kľudne sa podeľte v komentoch. Pomôžete aj iným rodičom.

Obsahom je opäť aj niečo iné, a použili do neho za studena lisovaný panenský olivový olej a maslo Cupuaçu. Toto maslo je veľmi zaujímavá zložka. Ja som k nemu našla pár informácií.

MASLO CUPUAÇU sa získava z plodov tropického stromu väčšinou Brazília. Volajú ho aj „rastlinný lanolín“, vďaka svojej absorbcii vody (200% viac ako lanolín). Skrátene to znamená, že je to dokonalý zvlhčovač kože, plus protizápalové účinky (zdroj:www.handymade.sk)

Je tu ešte jeden posledný produkt, a to olej na telo. Tento jediný sme nemali, a preto ho len spomeniem. Určite sa tu nájdu žienky, ktoré preferujú viac oleje ako mliečka. Tento ošetrujúci olej na telo HAUT RUHE sa mi veľmi páči svojím zložením. Až ľutujem, že ho nemáme:). Má v sebe obrovské množstvo olejov.

Eubos Haut ruhe má celkovo 7 produktov pre detičky. Ja som túto kozmetiku práve ponúkla i manželovi. Jeho koža potrebuje kozmetiku, ktorá podporuje kožnú bariéru a uľavuje od svrbenia. Jeho klasická kozmetika je Urea rada, ktorú si pochvaľuje, ale vyskúšam na ňom i tieto detské vecičky.

Mám pre vás ešte jedno prekvapenie. Určite oceníte ZĽAVOVÝ KÓD na nákup do eshopu spoločnosti Taargeta. Môžete ho uplatniť na jeden či viac nákupov v rozmedzí od 8.-11.3. Preto doporučujem nazrieť do článku o rade UREA a tiež na už vyskúšanú radu Sensitive, o ktorej však budem písať až nasledujúci mesiac. Je ešte v štádiu skúšania, ale zatiaľ krém na ruky a olejový sprcháčik u mňa vedú.

% ZĽAVOVÝ KÓD = ELIMU10 ⇒ Taargeta

Napíšte mi maminky, aké vás trápia kožné starosti. Našli ste na tomto blogu nejakú užitočnú radu? Z času na čas vyskúšame niečo z detskej kozmetiky, momentálne u nás vedie Eubos. Jej veľkou výhodou je cenová dostupnosť, a to sa bude mnohým rodinám páčiť. 

Prajem vám krásne a pozitívnejšie dni:)

 

Zdielajte s kamarátkou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk